Diensten en machinale houtbewerking

Indien u een idee heeft dat uitgevoerd moet worden of een halffabricaat nodig heeft, kunnen wij dit realiseren. Een voorbeeld is dat u hout heeft dat verwerkt dient te worden, of onderhoud nodig heeft bij bijvoorbeeld restauranttafels of snijplanken die opnieuw geschuurd moeten worden. Op de pagina WERKPLAATS kunt u zien wat er onder andere mogelijk is.

Op basis van een aangeleverd iepen boomstam schaaldeel hebben wij naar wens van de klant dit blad gevlakt, verlijmd, geschuurd en vervolgens geborsteld. De klant heeft zelf de slijtvaste olie afwerking verzorgd met een bij ons verkrijgbare complete olie-set met gebruikershandleiding.
Nissan Cabstar bakwagen met de mobiele WoodMizer zaag.

Bomen verzagen met onze bomenzagen is ook mogelijk. Als u beschikt over een boom die bijvoorbeeld emotionele waarde heeft, kunnen wij deze verzagen naar planken of balken. Uiteindelijk is het ook mogelijk om deze te verwerken tot tafel, zodat het hout een tweede leven krijgt en u er elke dag van kunt genieten. Via email (info@zaagfabriek.nl) kunt u desgewenst een prijslijst opvragen.

Wij beschikken over een vacuum-droogkamer waar wij enkel eigen hout in verwerken. Het is wel mogelijk dat wij aangeleverd hout droogkamer-klaar maken zodat het in een conventionele droogkamer gaat. Deze werkt op biomassa en de tijd is afhankelijk van de dikte en houtsoort. Hierna is het geschikt voor binnengebruik.