Advies

Het is mogelijk om ons in te schakelen indien u onafhankelijk advies nodig heeft. Dit is telefonisch mogelijk of op locatie. Wij hebben een brede eindproduct-, houtbewerking- en houtkennis. Denk hierbij aan producten die geleverd zijn maar gebreken vertonen of u het vermoeden heeft dat er houtbeestjes aanwezig zijn of het hout te vochtig is en nog niet voor binnengebruik geschikt is. Dit laatste kan resulteren in schimmel, kromtrekken en scheuren wat het gebruikersgemak ten nadele komt.

In de praktijk wordt er nu eenmaal veel ‘gerommeld’ door bedrijven om de kosten zo laag als mogelijk te houden. Te nat hout verwerken is een probleem, dit wordt vaker gedaan omdat het hout nog diverse kostbare stappen nodig zou hebben om tot een eindproduct verwerkt te worden.

Het kan ook zijn dat u een partij heeft gevonden die kan leveren maar u niet genoeg kennis heeft om er een oordeel over te geven. Of u kunt een partij hout inkopen maar wil graag weten of het inderdaad geschikt is voor de toepassing. Vochtmeting op locatie is mogelijk, ook bij tafelbladen die geleverd zijn zonder het product te beschadigen.

Advies bij startende bedrijven of traag lopende processen behoort ook tot de mogelijkheden. Wij kunnen advies geven over hoe processen zouden moeten zijn en met welke machines dit kan. Vaker komt het voor dat er door te weinig kennis, verkeerde machines worden aangeschaft en niet juist personeel wordt aangenomen. Een gesprek met ons kan vaak helpen om te bekijken waar het niet goed loopt. Uiteraard wordt dit discreet besproken.